MFKA:n kirjoja MAOL:n jäsenille alennettuun hintaan!

MFKA:n tarjoukset MAOL:n jäsenille

Tilaukset sähköpostilla mfka@mfka.fi.

Ilmoita kirjatilauksen lisäksi nimitietosi, MAOL:in jäsennumerosi, laskutus- ja toimitusosoitteet. Kaikki hinnat sisältävät alv:n 10 %. Toimituskulut 5,50 € (alv 0 %).

 

Viisi viiriäistä ja kaksi kelmiä (2018) jäsenhinta 25,00 € (norm. 29,00 €)  UUTUUSKIRJA!

Martti Sirén ja Timo Järvenpää
Viisi viiriäistä ja kaksi kelmiä on taikurikirja opettajille. Kirja esittelee ja opettaa yli viisikymmentä taikatemppua, joilla voi opettaa matematiikkaa. Temppujen vaikeusaste vaihtelee lähes itsestään toimivista sellaisiin, jossa pitää osata vaikeitakin päässälaskuja ja muistaa tempun pitkä rakenne.
Mukana on temppuja jotka soveltuvat tehtäväksi pienelle ryhmälle pöydän ääressä kuin myös temppuja, jotka soveltuvat luokan edessä tehtäväksi tai joita voi esittää suurilla estradeilla.
Martti Sirén antaa taikurin näkökulmasta vinkkejä, miten tempuista saadaan taikuus esiin. Klassikkojen lisäksi kirjassa on uuttakin materiaalia: Sirénin omia oivalluksia sekä uusia temppuja taikureilta ympäri maailmaa. Timo Järvenpää avaa temppujen matematiikkaa opettajien kielelle ja antaa käytännön ideoita temppujen hyödyntämiseen opetustyössä ja yhdistää temppujen matematiikan opetussuunnitelmien riveille.

 

Hyvää matematiikan opetusta etsimässä (2018) jäsenhinta 25,00 € (norm.  29,80 €) UUTUUSKIRJA!

Erkki Pehkonen ja Maarit Rossi
Tässä kirjassa on lähdetty liikkeelle matematiikanopettajan didaktisen (psykologisen) tiedon tarpeesta. Kokeneiden tekijöiden teos matematiikan opettamisen keskeisistä komponenteista.

 

Matematiikan pulmasivut (2018) jäsenhinta 18,00 € (norm. 23,00 €)   UUTUUSKIRJA!

Koonnut Martti Heinonen
Matematiikan pulmasivut on tehtäväkokoelma, jonka tavoitteena on ajattelun taitojen yleisen kehittämisen ohella harjaannuttaa erilaisten onelmganratkaisustrategioiden käyttöä ja kehittää oman oppimistyylit mukaista luovaa ajattelua. Useimmat pulmista ovat päättelyyn ja loogiseen ajatteluun perustuvia tehtäviä, jotka eivät vaadi erityisiä matemaattisia valmiuksia. Niinpä ne soveltuvat käytettäväksi yläkoulun ohella myös alakoulussa. Kaikkein vaativimmatkin tehtävät voidaan ratkaista yläkoulussa opituilla tiedoilla ja taidoilla. Pulmatehtäviä voidaan käyttää osana tavanomaista opetusta tai esimerkiksi viikkopulmina.
Pulmista 45 on julkaistu Dimensiossa ja uusia on 44.

 

Flipped learning – käänteinen oppiminen (2017) jäsenhinta 36,55 € (norm. 43,00 €)

Marika Toivola, Pekka Peura, Markus Humaloja
Kirja on kirjoitettu kaikille opetuksesta kiinnostuneille. Se ei julista yhtä totuutta, vaan houkuttelee näkemään pedagogisen keskustelun rikkautena oppimisen ja opetustyön kehittämisessä. Tervetuloa matkalle, jossa käänteisen oppimisen teoria ja käytäntö kohtaavat.